Weihnachtstrucker

2009 december 27-én 11 kamion 15.000 csomaggal érkezett Németországból. Ezt megelőzte egy alapos szervező munka, ami a csomagok megfelelő szétosztását segítette. Rövid idő alatt ezek a csomagok a partnerszervezetek segítségével eljutottak a rászoruló személyekhez, beteg, idős emberekhez, anyagi nehézségben élőkhöz, sérült embereket gondozó intézményekhez, szegénykonyhákhoz.

Az ajándékcsomag akciót több mint 14 éve az Antenne Bayern rádióadó és a Bayernbeli Johannita Lovagrend szervezi. A csomagokat minden évben a karácsonyt megelőző időszakban magánszemélyek, óvodák, iskolák, egyesületek, cégek készítik kelet-európai rászoruló embereknek. Minden csomag tartalma egyforma, alapélelmiszereket, tisztálkodási eszközöket, tan-eszközöket foglal magába, kb 25 euro értékben.

A szállító cégek a járműveket bérmentve bocsátják ennek a célnak a rendelkezésére, a gépkocsivezetők pedig önkéntesen vállalják a szállítmányok célba-juttatását.

A 2009-ben lezajlott, jól sikerült akció azóta évente megismétlődik. Ezáltal évente mintegy 10.000 hátrányos helyzetű családnak sikerül örömet szerezni a karácsonyi ünnepkörben.