Lókodi Ifjúsági Falu

Lókodi Ifjúsági Falu

1995-ben egy erdélyi kis faluban, Lókodon elkezdődött egy folyamat. Akkoriban csak néhány idős ember élt a faluban. Az állami árvaházi rendszer kikerült fiatalokkal népesült be a falu. Az árvaházi fiatalok nagyon gyakran súlyos szellemi és lelki sérülésektől szenvedtek. Sokan közülük nem voltak képesek az önálló életre, ezért utcára kerültek. Az alapítvány házaiban és műhelyeiben legtöbb 15 ilyen sorsú fiatalról lehet gondoskodni. Segítő szakemberek irányítják a fejlődésüket. Szociális munkaterápiás foglalkozás, védett munkahelyek vannak biztosítva a fiataloknak több szakmában: asztalos, betonöntő, varró, szövő, lakatos, mezőgazdaság és állattartás valamint konyhai munka.

Ha egy fiatal felkészül az önálló életre, elhagyhatja az ifjúsági falut. További támogatásáról, ha azt igényli, a Fészek Ifjúsági tanácsadó iroda gondoskodik.

A lókodi ifjúsági falu a felszereltségével helyet tud biztosítani különböző képzéseknek, szemináriumoknak, szabadidős tevékenységeknek. Szerveztek már tanfolyamokat több több szakterületen, mint például mezőgazdaság, kertészet, falufejlesztő, néptánc.

Nyaranta egyre több csoport érkezik táborozni, és a családi házak gyerekei is minden évben két hetet töltenek Lókodban.