Híreink

Gyógytorna foglalkozások fogyatékkal élők számára

 

2022 november végén fejeződött be a Gyógytorna foglalkozások fogyatékkal élők számára című projektünk. Ennek keretében az alapítvány fiataljai gyógytorna foglalkozásokon vehettek részt.

A foglalkozásokat kinetoterápiás szakember tartotta a Bikafalvi Védett Házban, valamint a Lókodi Ifjúsági Faluban.

A projektet Hargita Megye Tanácsa támogatta a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi és Szociális Igazgatóságon keresztül.

A gyümölcsfeldolgozás eszközei

 

2021 december végén sikeresen lezárult a A gyümölcsfeldolgozás eszközei című projekt. Ennek a célja volt egy olyan eszközkészlet beszerzése, amely segítségével megoldható az alapítványunk által megtermelt gyümölcsfélék feldolgozása, s amely hozzájárul az alapítvány által működtetett központok (Védett Lakóotthon, Védett műhely, irodaház – Bikafalva) önfenntartásához, valamint az általunk támogatott fiatalok foglalkoztatására, oktatására is szolgál.

A projekt keretében beszereztünk egy eszközkészletet, amely a gyümölcsfélék feldolgozására alkalmas. Beszerzésre került egy őrlőgép, egy hidraulikus gyümölcsprés, pasztörizáló berendezés, inox tartály, egy töltőfelszerelés, valamint egy gyümölcskonzerv és lekvárkészítő berendezés. Ugyanakkor berendeztünk egy gyümölcsfeldolgozó műhelyt.

A projekt támogatója a Bethlen Gábor Alap volt

Informatikai és kommunikációs fejlesztés hátrányos helyzetű fiatalok számára

 

2020 november végén fejeződött be az Informatikai és kommunikációs fejlesztés hátrányos helyzetű fiatalok számára című projektünk. Ennek keretében az alapítvány fiataljai és alkalmazottai egy számítógép kezelői képzésen vehettek részt. Itt elsajátíthatták a számítógép kezelés alapjait, az internetes kommunikáció technikáit, módszereit.

Továbbá informatikai eszközök beszerzésére is sor került a projektben, így vásárolhattunk 2 db asztali számítógépet, 2 db monitort, valamint 2 db multifunkcionális lézer nyomtatót.

A projektet Hargita Megye Tanácsa támogatta a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi és Szociális Igazgatóságon keresztül.